Over ons

Over Hope For school in Africa

Mariam Kromah is geboren in Africa. Zij is naar Nederland geëmigreerd in…Tijdens haar bezoeken aan haar vaderland ontdekte zij dat zij iets wilde betekenen voor haar dorp. Zij richtte in Nederland een stichting op waarin haar partner, Jaap Bakker, Hawa A. Kromah en Anna Luten zitting hebben. Mariam vond een baan en spaarde iedere maand een groot deel en gaf dit aan de bewoners van Sakorola die daar de school van bouwden. Kijkt u bij foto’s om dit bouwproces te zien.

Over Mariam Kromah

‘Mijn overgrootouders zijn geboren in Sakorola, op 22 kilometer afstand van de hoofdstad van Haute Guinee, de Kankan regio. Ik liep al met het idee voor HFSA rond sinds mijn bezoek aan Guinee in 2003. Ik reisde toen van Conakry naar Sakorola, terug naar de wortels van mijn familie. Daar zag ik de armzalige situatie van de kinderen, en hun gebrek aan onderwijsfaciliteiten. Het eerste dat me opviel was het aantal kinderen in het dorp en gedurende mijn verblijf realiseerde ik me dat negen van de tien kinderen niet naar school gingen, vanwege de grote afstand of vanwege financiële problemen. Degenen die wel naar school gingen, moesten 7,5 kilometer heen en terug (in totaal 15 km per dag) lopen naar school, soms helemaal zonder eten. In 2007 besloot ik terug te keren naar Sakorola.

We stelden onze familie, vrienden en collega’s op de hoogte en tot onze grote verbazing kregen we van hen allerlei nuttige goederen om het dagelijks leven van de inwoners van Sakorola te verbeteren. In oktober 2007 laadden we alles in een Renault minibus en stuurden deze naar Guinee. Op 19 oktober kwam ik aan in Conakry en negen dagen later kon ik mijn reis voortzetten, met de bus, naar Sakorola. De situatie was niet verbeterd. Na vier jaar waren er zelfs meer kinderen die niet naar school gingen. Met de hulp van de dorpsoudsten deelden we kleding, schoenen, speelgoed, een rolstoel en een fiets uit.

Ons doel

Samenwerken met de plaatselijke bevolking aan de bouw van scholen. Zorgen zowel voor lesmateriaal als voor onderwijs voor kinderen op de lange termijn. Jonge moeders helpen een beroep te leren om het analfabetisme tegen te gaan. Mee te helpen aan het creëren van een gezondere leefomgeving. Ons doel is ook om de inwoners van Sakorola te leren hoe ze voor zichzelf kunnen zorgen en zelfstandig te kunnen leven.

Voorbeelden hiervan zijn:

1) Leren naaien om eigen kleding of dat van hun kinderen te maken of repareren.

2) Eigen groenten uit eigen tuin te verbouwen.

Omdat we de inwoners goed kennen en weten dat we met ze samen kunnen werken, zijn we ervan overtuigd dat deze droom kan uitkomen Hierbij kunnen we uw hulp goed gebruiken.

Omdat we de inwoners goed kennen en weten dat we met ze samen kunnen werken, zijn we ervan overtuigd dat deze droom kan uitkomen Hierbij kunnen we uw hulp goed gebruiken. Onze werkwijze: We hebben ervoor gekozen om de mensen in Sakorola, zelf aan het werk te zetten om de school te verwezenlijken. Daarmee verbinden zij zich ook met de school en de toekomst van de kinderen., te helpen door kleine projecten op te zetten. Wat houden die projecten in, beschrijven. Deze projecten hebben een duidelijk doel en kunnen met een redelijk budget worden verwezenlijkt.