Welkom

Iedereen weet dat de sleutel tot ontwikkeling in het onderwijs ligt. Het is één van de basisfactoren in de menselijke ontwikkeling. Wereldwijd zijn er miljoenen kinderen die behoefte hebben aan goed onderwijs, maar ten gevolge van armoede niet naar school kunnen.

In Afrika zijn armoede, gebrek aan onderwijs en het resulterende analfabetisme naast politieke onlusten en stammenoorlogen misschien wel de grootste problemen in het land. Het zal veel tijd en moeite kosten om de strijd tegen het analfabetisme in Afrika te winnen, maar wij geloven dat het mogelijk is. En omdat ieder groot initiatief ergens moet beginnen, hebben wij het initiatief genomen de strijd aan te gaan tegen analfabetisme.

Wij hebben onszelf de volgende vragen gesteld: Wat is de betekenis van geluk, wanneer je niets hebt? Welke kwaliteit van leven is er, wanneer je elke dag bijna 15 kilometer moet lopen naar school, met een lege maag, door weer en wind? Krijg je echt genoeg tijd en rust om de volgende dag weer fris op school te verschijnen? En wat als je helemaal niet naar school kan, omdat je ouders dat niet kunnen betalen? Het beantwoorden van deze vragen was een bijna onmogelijke opgave, maar het heeft ons wel geleidt tot een duidelijk plan van aanpak. Op deze website kunt u meer te weten komen over ons project, Hope for School Africa, in de republiek Guinee.

Over Sakorola

Sakorola ligt tussen twee andere dorpen, Makonon en Gbelema, vanuit Kankan richting Kissidougou. De dichtstbijzijnde scholen liggen tussen de 7 en de 15 kilometer van het dorp af. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis ligt 22 kilometer buiten Kankan. Bij een noodgeval is het, tenzij de patiënt per fiets kan worden vervoerd, zeer waarschijnlijk dat hij of zij zal sterven. De voornaamste dagelijkse zorg voor alle dorpelingen, maar vooral voor de ouders, is hoe ze aan eten moeten komen.

Voor verdere details over ons werk, vindt u op ons beleidsplan 2019 en financiën HFSA